Over ons

Kavóca treedt op in zelfstandige concerten onder de paraplu van de Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst (S.B.N.Z) (1996). Hieruit is ook het semiprofessionele kleinkoor ontstaan, dat op aanvraag optreedt in verschillende ad-hoc bezettingen: kwartet, kwintet, sixtet, dubbelkwartet, triplekwartet en kleinkoor (14-18 zangers). Ensemblezang wordt getraind in wekelijkse partij groepslessen, als ook in combi repetities bassen-tenoren en alten-sopranen en in koorverband. In ondersteunende zanglessen wordt gewerkt aan persoonlijke vocale groei, muzikale bewustwording en voorstellingsvermogen.
Kavóca verleent haar medewerking aan uitvoeringen van andere koren, orkesten, kerkvieringen, herdenkingen en jubilea. Ons muzikale aanbod is veelzijdig, waaronder Engelse-, Duitse- en Slavische kerkmuziek van renaissance tot heden als ook lichte muziek, passend bij aanvragen door het hele land
en daarbuiten; desgewenst een ‘programma op maat’. De S.B.N.Z stimuleert samenwerking tussen amateurs en professionals.

Kavóca geeft sinds 1995 jaarlijks een Adventsconcert voor koor en professioneel orkest op de zaterdagavond vóór de eerste Advent met toehoorders vanuit alle windstreken. In de ‘Lijdenstijd’ zingt het Passiediensten, met delen uit J.S. Bachs Johannes Passion, omlijst met lezingen uit het Johannes Evangelie.
Op aanvraag worden concertlezingen verzorgd, waarin muziek, tekst, poëzie, beeldende kunst, historie of natuur thematisch met elkaar worden verbonden (educatie) en waar mogelijk omlijst met live koormuziek.

Kavóca koestert haar internationale contacten. In 2012 verbleef Kavóca vijf dagen voor concert- en studiereis in Venetië. In 2015 zongen we in Dresden en Leipzig ‘in de voetsporen van Bach’.
Dubbelconcerten gaven we met gerenommeerde Engelse koren: in 2009 en 2015 met St. Johns College Choir (Cambridge), in 2011 met Clare College Choir (Cambridge) en meermaals met The Coventry Singers.

  • Kavóca is lid van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond (KCZB)
  • Luthine Postuma is lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen (NVZ)
    De NVZ onderschrijft de Fair Practice Code van Kunsten ’92 waarin geijverd wordt voor een redelijke vergoeding van geleverde diensten in de kunstsector.