Solisten

Heleen Keizer (sopraan) heeft sinds haar dertiende zanglessen bij Luthine Postuma. Zij zong vanaf die leeftijd in Young Kavóca en al snel ook bij Kavóca. Van jongs af heeft Heleen gitaarlessen, speelt zij in een gitaarorkest en zingt zij in de muziekgroep van de Driestwegkerk in Nunspeet. Zij behaalde haar bachelor diploma muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. In 2020 is zij gestart met een deeltijd zangopleiding bij Academia Musica in Enschede bij Annelies Lamm.

Yvonne Boerdam (sopraan) zingt sinds 1997 samen met Luthine Postuma. Zij zingt bij Kavóca als ook in diverse projectkoren. Als vaste solist is zij verbonden aan het Coevorder Mannenkoor. Daarnaast werkt ze solistisch samen met Wim van Lenthe uit Dalfsen o.a. met Multiple Voice, Con Amore, Jan Vayne, Marco Bakker en Ernst Daniël Smit. Op haar repertoire staan o.a. Orff, Bach, Franck, Mozart, Hummel en Mendelssohn; requiems van Haydn, Gounod, Salieri, Poulenc en het Stabat Mater van J. Haydn.

LucieTromp (mezzosopraan) zingt sinds 1988 samen met Luthine Postuma en studeerde vervolgens solozang bij Lodewijk Meeuwsen aan de Schumann Academie in Zwolle en Utrecht. Zij participeert in meerdere kamerkoren: Kavóca (Kampen), Musica Vocalis (Zwolle), Amsemble (Amsterdam), Hera (Zwolle) en als gastzanger bij kamerkoor The Coventry Singers. In oktober 2009 zongen Lucie en Luthine op uitnodiging van BBC-dirigent Paul Leddington Wright solistisch in het Requiem van Mozart te Praag. In augustus 2016 was Lucie solistisch te horen tijdens een Coventry Singers uitzending van BBC Sunday Worship. Bij Kavóca zong Lucie in 2010 en 2012 de altsolo’s in ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins, in 2016 met The Saint Michael’s Singers o.l.v. Paul Leddington Wright in Coventry Cathedral en in 2017 en 2018 met kamerkoor ‘Het Koor’ o.l.v. Mark Schrijver. Op haar repertoire staan o.a. Bach, Vivaldi en Rutter.

Chris Postuma (tenor) is opgegroeid met klassieke muziek en is in 2020 afgestudeerd als klassiek zanger en bijvak oude muziek bij Gerda van Zelm aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij zet zijn studie in Den Haag voort bij Catrin Wyn-Davies en Noa Frenkel. Daarnaast ontvangt Chris zanglessen van de Italiaanse belcanto specialiste Capucine Chiaudani en van de Duitse tenor en Bachspecialist Tilman Lichdi. Sinds maart 2017 participeert Chris in het ‘Amsterdam Baroque Orchestra & Choir’ en voerde hij onder andere de ‘Hohe Messe’, ‘Magnificat’, ‘Matthäus Passion’ en diverse cantates van J.S Bach uit op verschillende podia in Europa en in Japan onder de baton van Bachspecialist en dirigent Ton Koopman. In conservatoriumprojecten werkte hij samen met dirigenten en koormeesters als: Peter de Groot, JanJoost van Elburg, Peter Dijkstra, Mike Fentross en Micheal Chance. In juni 2019 participeerde Chris in een project in het Nederlands Kamerkoor o.l.v. dirigent Jeffrey Skidmore in het project ‘Aus Licht’ van Stockhousen.