Internationaal

Sinds 1998 volgde zij workshops in Engeland bij o.a. Sir David Willcocks, Paul Leddington Wright, Bob Chilcott en John Rutter. In september 2008 nam zij deel aan een negendaagse workshop koordirectie en ensemblezang in Rimini (Italië) o.l.v. dirigent Peter Philips en zangcoach Gishlain Morgan (Tallis Scolars). In 2010, 2012 en 2015 ontving zij interne stages bij St. John’s College Choir in Cambridge. Sinds 2012 zingt zij freelance in kamerkoor ‘Sine Nomine’ o.l.v. Andy Cope in Engeland en sinds 2008 zingt zij jaarlijks freelance in kamerkoor ‘The Coventry Singers’, o.l.v. BBC dirigent Paul Leddington Wright.
Veelvuldig treedt zij op met het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavóca’, ontstaan vanuit haar particuliere zanglespraktijk ‘Studio 25’. In de loop van de jaren is er een wederkerige samenwerking ontstaan met hoogstaande Engelse dirigenten en koren. Internationale optredens van Kavóca o.a. in Engeland, Duitsland, Hongarije en Italië getuigen hiervan. Optredens waaraan grote voorbereiding en organisatie in eigen beheer ten grondslag ligt. De volwassenheid van dit Kamper kamerkoor verraadt gedegen scholing en is mede uitstraling van de lange en vruchtbare zangpedagogische carrière van Luthine Postuma.
Zij weet ook jonge mensen te interesseren voor de zangkunst, zoals blijkt uit Kavóca Young4, Kavóca Girlzz en Kavóca Kids.

De Stichting Bevordering Nederlandse Zangkunst (het fundament van Kavóca) die door Luthine werd opgericht in 1996, vindt dat muziek en het begrijpen ervan een culturele vaardigheid is, die iedereen zich zou moeten kunnen verwerven. Luthine beoogt met haar kamerkoor de muziek en dan met name de zangkunst, voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijke te maken. De S.B.N.Z. stimuleer samenwerking tussen geschoolde amateurs en professionals.
Kavóca treedt regelmatig op in het land en maakte diverse studie- en concertreizen naar het buitenland. Daarnaast verleende het koor haar medewerking aan Open Monumentendagen, Nationale Herdenkingsconcerten op 4 mei, In Memoriam programma’s rond Allerzielen, aan rouw- en trouwplechtigheden.
Naast haar werkzaamheden in de muziek maakt Luthine zich ook op andere wijze verdienstelijk voor de maatschappij. Van 2005-2011 verzorgde zij in opdracht van de Kamper Oranje Vereniging de organisatie en het dirigeren van de jaarlijkse Koninginnedag Aubade (kinderzang door basisscholen).
Van 2011 tot 2012 was Luthine voorzitter van de Rotary afdeling Kampen, waarbij zij o.a. verantwoordelijk was voor een ‘cultural exchange’.

In eigen beheer organiseerden en leidden Luthine Postuma en Els Bosch
Kavóca’s concert-& studiereizen

2016 en 2017 Pápa, Hongarije
2015 Dresden en Leipzig
2012 Venetië
2009 Praag
2008 Coventry en Glouchester
2007 Coventry en Cambridge
2003 en 2001 Hongarije